Rechtsgebieden

Het recht wordt onderverdeeld in verschillende rechtsgebieden, zoals bijvoorbeeld personen- en familierecht, ondernemingsrecht, vermogensrecht, bestuursrecht en strafrecht. Die rechtsgebieden worden ook weer onderverdeeld. Een advocaat die zich alleen met een klein gebied van het recht bezig houdt, noemt zich specialist op dat deelgebied. Wij hebben geen advocaten die slechts een heel klein deel van het recht beheersen, maar wij hebben advocaten die van alle markten thuis zijn en die u kunnen bijstaan bij allerlei verschillende juridische vraagstukken.

Het belang van kennis en ervaring!

Wij hebben zeer ervaren advocaten, met zelfs tot meer dan 25 jaren ervaring in de advocatuur. Wij hebben ons niet beperkt tot slechts één specialistisch rechtsgebied, maar wij hebben een zeer brede ontwikkeling, kennis en ervaring. Dat heeft voor u het grote voordeel dat uw advocaat uw juridische probleem kan beoordelen in een groter verband. Dat dit uw kans op succes kan vergroten, lichten wij toe met de volgende voorbeelden.

Voorbeeld 1. Als u een schadevergoeding wilt eisen van een overvaller, dan wilt u uiteraard een advocaat die alles weet van schadevergoeding. Maar een advocaat van ons kantoor kan u óók adviseren over de verzekeringsrechtelijke aspecten, en kan u óók vertellen wat belangrijk is bij het doen van uw aangifte, en kan u óók adviseren over het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Wij kunnen ook inschatten welke verweren de overvaller zal kunnen voeren in zijn strafzaak en in de procedure over uw schadevergoeding en wij weten dus ook wat voor u bewijstechnisch van belang zal zijn. Dat geeft u een grotere kans op succes.

Voorbeeld 2. Als u een onderneming start, wilt u weten welke rechtsvorm u het beste kunt kiezen, maar ook of het bijvoorbeeld nodig is om daarbij huwelijksvoorwaarden op te stellen. Wij kunnen u ook adviseren over het gebruik van algemene voorwaarden en over verschillende soorten contracten. Wij kunnen u adviseren over de huur van uw bedrijfspand, op welke wijze u personeel aanneemt, over risico’s en aansprakelijkheden en over het verzekeren daarvan en of het al dan niet verstandig is om franchise toe te passen. Die zaken hangen allemaal met elkaar samen en een compleet totaaladvies geeft u een grotere kans op succes.

Onze advocaten beheersen de kunst om creatief met het recht om te gaan en ‘out of the box’ te denken. Onze grote kennis en ervaring strekt u tot voordeel.

Volg ons op facebook